::Followers ♀♂ ::

[ Islam di hina lagi? ]

Assalamualaikum,

kali ni den nak kongsi cite pasal orang hina islam..
tak tau lah kalau korang sume dah lame tau..
tapi lepas siasat tadi.. page ni start hujung tahun lepas..
tadi tengah aman online facebook..
tetibe kat wall kawan den, terjumpe page,
yang menghina islam..


    Mule-mule tak panas sangat, tengok wall post, pastu lepas tengok gambo-gambo dye..
setiap kali tekan next picture, makin bengang dibuat nye.. dah lah gambo sume edit kuat... 
makhluk yang buat page ni kutuk Nabi Muhammad, Islam and Allah terang-terang kot.. sumpah sedih..
.
   Kan kalau nak komen ape-ape, kene likes page tu dulu kan.. then, tadi ade lah den tengok orang-orang dok komen, marah-marah admin page ni.. for sure lah diorang dah like page tu kan walaupon taknak sokong.. mule-mule tadi memang nak like, sebab nak komen. (marah gile ni), tapi bila fikir balik.. kang kalau kite like, mesti dye rase orang sokong dye kan..

(pastu dye letak caption, 'ALANGKAH DONGOOK NYA ISLAM INI, JAMBAN KOK DI SEMBAH!!!')
ape jadah nye kan? kite sembah hajar aswad pon tidak..

 Yang dye asyik kutuk, Nabi Muhammad kaki perempuan, umat Islam sembah hajar aswad lah.. babi lah.. pengganas lah..Allah tu setan lah.. sedih gile bai..kalau nak tengok page and gambo-gambo, komen dye boleh je klik link kat atas tu, jangan like dah lah. 
 (caption yang ni, 'MAU KAH ANAK ANDA DI NIKAHKAN DENGAN BANDOT TUA SEPERTI INI?????
KAYAK NYA HARUS MAU, KLU GA MAU NT DI LAKNAT AWLOH!!!!! WKAKAKAKAKAK....')

   Gambo-gambo dye memang tak tahan..celaka gila..rase nak pegi belasah je orang yang buat page ni sampai mampos.. tapi, cakap pon tak gune, tendang pon tak kene, so, harap-harap lah orang ni pintu hati dye terbukak.. nak marah orang indon pon tak payah, sebab yang ni bukan soal bangsa, soal Agama.

   Jom lah kite report ramai-ramai..sesape yang bace ni taw macam mane nak block page ni, tolong lah buat ye.. report kat memane ke.. polis ke..or sesape yang patut..sesape yang suke hacking, pegi lah hacked page setan ni.. better daripada hacked fb kawan korang.. buktikan hacking is not a crime..
   Sebenanye, banyak lagi gambo kat situ,tak sanggup nak letak gambo lelain.. takot berdosa pulak.. gambo-gambo ni pon rase serba salah dibuatnye.. tolong tegur ye kalau salah, den ni blogger baru..

sekali lagi kepada sesape yang dah pegi tengok page tu, jangan likes or komen or sebarkan ye..settle kat sini je.. kite doakan, semoga dye ni dapat petunjuk.. amin..

30 Coretan Jari:

leya said...

ya allah. sebaknye hati ni bila bkk page tu td. tak sggup nak lihat lagi..

cikcomot said...

masyaallah..

ape nak jadik dengan dunia sekarang ni..

sedihnye baca..

:(

Budak Chomot said...

Memang kurang ajar betul mereka ni .
Budak Chomot dah report page ni dah .

[ apexogamy ] said...

ieya: tahu takpe..sebak kot..

cikcomot: sedih kan..

melin: thanx2.. harap2 cepat close page tu..

fasy shane said...

ak dh tngop.. tp xsampai hati nk bukak page tu...
dugaan...

akmal said...

teruk betol la. semua pakat nak jatuhkan Islam dah sekarang ni

AdiSuda said...

org islam ke yg buat tuh??

eymanMALIHAH said...

YA ALLAH ! teruknya mereka ! sanggup buad macam ni kdp ISLAM ! astaghfirullahal'azim ~

[ apexogamy ] said...

itulah, semoga diorang kene balasan yang setimpal..
kafir yang buat, kalau islam pon, komfem dah murtad..

Pirate said...

yer betul. kalu ada sape2 yg pandai hack, silakan...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

ape lah nak jadi zaman sekarang nie . sume na meruntuh kan agama islam jep . huhuhu

sueRAFE said...

:'( sebak rasa

★ ⒶⒾⓈⓎⒶⒽ ★ said...

nauzubillah...
dunia akher zaman kan...
jd...ktw 0wg islam smer2lah tgktkn iman...~
thx share..sy baru tw..:)~

thexcel said...

Semoga dia dikurniakan hidayah dan sesuatu yang menyedarkan tindakanNYA yang dilaknati ALLAH!

Aisy Naa said...

Ya Allah.. Makin dekat kita ngan kiamat... dunia da akhir zaman...

i am S!L4H.. said...

*terkedu*
*speechless*
x sangke. sampai nye hati.

NuRuLhUdA aBu hAsSaN said...

salam ziarah smbil bls kunjungan n follow suda , :)

wasabi.senpai said...

jangan hina mereka,
jangan kutuk mereka.
mereka buat macam ni sebab mereka takfaham.
apa kata kita fahamkan mereka jomm!

iEra NaDiRa said...

saya ni bukannye apa.. cuma saya rasa, sebagai umat Islam yang prihatin, tak perlulah kita menyebarkan web page macam tu. Manusia2 yg buat page macam tu, hanya berani di alam maya namun bukan alam sebenar. Bila kita sebarkan, makin ramai umat Islam yg pegi kutuk si admin balik.. Bila mengutuk-ngutuk, mereka dapat dosa. Maka kita taknak mereka mendapat dosa(kerana mengutuk) sebab perbuatan kita yang telah menyebarkan keburukan.

Lagipun manusia2 yg buat page seperti itu hanya mencari publisiti. Saya pasti ada di antara kita yg mencarut-carut kerana sakit hati bila melihat & membaca tulisan mahupun pic2 di page tu.

Tak perlulah sebarkan link-nya..

Harap jelas.

Hawa sTiLL sTudenT said...

dahsyat btol!! agk kuang ajar nih...

cinta nabella said...

mnusia skrg .. tak twu nk kta ap lha .. bia je deowg trima blsan di akhrt klak

cik nurussalwa said...

setiap insan dikurniakan naluri untuk mencari Tuhan mereka..
sama mcm orang Islam yg extremist, ade jugak dari agama lain yang mcm tu..
mmg salah apa yang dorg buat..
kita benci, n tegahlah cara kita..
jgn kita kutuk menambah dosa sedia ada..
doakan Islam selamat, dan doakan jugak mereka yg xfaham ni jadik faham..

*peace*

[ apexogamy ] said...

iEra NaDiRa: dah remove link, dah edit gambo page tu, name pon dah tukar.. ke nak remove entry ni?

:: S.h.U.H.a.d.A :: said...

hm. macam2 kan sekarang. yg pnting, jaga diri kita. jgn terpesong .:)

pinqy said...

thanx...sedey sgt...islam is d way of our life,,bukan untuk dicaci hina camnie~

mai said...

hhmm kang kalau aku kutuk agama dia, repot kat amerika.. ish nasib je, Islam melarang umat dia jan menghina agama lain.. sabar jak lah.

cheQmOomOo said...

kwang haja btol

=YunChanKhalid= said...

ya Allah! kurang ajo betul!! eii! dasa kepala otak busuk!

Aqeela LaEn :3 said...

astaghfirullah halazim .
moga-moga mereka sedar akan tindakan tidak bermoral mereka .
:(

Syafiqah Hashim said...

perghh! melampau betol dorang ni!
mmg kompom neraka tempat dorang!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers