::Followers ♀♂ ::

[ kenangan zaman sekolah ]

halu..halu..halu..Assalamualaikum..

kali ni entry untuk join contest kenangan zaman sekolah rendah daripada..

bile berkata tentang sekolah..
konfem macam-macam kenangan melayang dalam kepale otak kite kan?

jom bace den punye simple kenangan mase sekolah dulu..mane taw ade yang same kan.. ^-^

1. First time masok sekolah darjah 1, ade yang tercengang, ade yang menanges ada yang suram-suram muram..hehe..tapi den rilex je.. gelak-gelak tengok budak-budak nanges kene tinggal. (nampak beno nipu nyer)
biase lah, diorang tak dapat nak sesuaikan diri lagi...

2. Kes yang paling selalu den buat, tak bawak buku, ofkos..hehe.. eh, kalau bawak pon... satu buku = banyak subjek.. bukan ape..bak kate orang jimat..hehe.. and, kalau satu buku tu dah ade 5 subjek, tak payah bawak buku bebanyak kan..hehe.. ini tidak.. tengok bebudak bawak beg.. dah macam nak pegi camping 3hari2malam...beso bebeno..

( darjah 3 kot..ce teka, den yang mane satu? hehe)

3. Pasal ponteng...nay..tak suke sangat lah..tapi ponteng tu ade lah sekali dua tiga empat lima enam kali je.. huhukhuk..
dengan alasan= demam or tak sehat, sakit perot.. yang paling den engat menyorok bawah katil..huhu.
tapi sekali tu jelah..

4. Kerja sekolah, jangan cakap lah.. selalu nye, betol-betol sebelom kelas tu baru nak buat, kadang-kadang hantar buku lepas kelas, itu pon kalau cikgu tak sebut name yang hantar buku time dalam kelas..hehe..penah sekali tak siap keje sekolah, cikgu suruh buat keje kat dataran kejat sampai siap..seb bek ade geng..


5. Sekolah, sekolah jugak..bermain harus ade.. biase la, bebudak lah katekan.. :P


( maen pemadam) dulu name je pencil box, padahal dalam tu, penoh dengan pemadam je..
mungkin kene tukar jadi eraser box kot..nak hebat punye pasal, dulu balik sekolah siap blaja skill lagi..
nak jage reputasi lah katekan..hehe


( maen guli) salah satu musim time sekolah dulu, guli..
ade 2 care maen, satu maen lesen and maen bolot..haha.
bile menang penoh satu tin milo yang beso tu..ade yang ambik buat maen congkak lagi..
bile taksub sangat, asyik guli^3.. mak pon berkata,
"lepas ni, rebus, makan guli tuh ! dah cukup banyak dah tu.."
=.=


(maen terup) bukan nak berlagak lah, dulu maen terup ni pon, den antare yang ter'hebat..
kire masok lah ranking top 10.. (budak yang maen tu pon ade lebih kurang 10 orang je)
beli satu papan je, 30sen tak silap.. alhamdulillah, berkat usaha,
naek penoh jugak lah beg sekolah dibuatnye...huhu,
ade kawan yang maen sampai pecah kuku beb,,


(jet kertas) ade banyak jenis kapal terbang kertas buat dulu, ni salah satu..
ade macam jet pejuang yang lawan dengan ultraman tu tak? hehe


( ni lah salah satu tempat yang selalu kitorang maen time sekolah dulu..
kat bawah bangunan tu..dulu kan masing-masing kecik macam toyol..hoho
maen kejar-kejar.. ade yang sampai kepale berdarah..)


macam gitu lah flashback saya~
nak cecite bebanyak, konfem sampai lepas ijazah pon tak abes nak cite sebenanye..
tapi, memang rindu gile lah nak jadi budak sekolah rendah dulu..
sape yang setuju angkat tangan macam saya~


jom lah join kontest ni..bagi sesiape yang tengah nak final exam macam den ni..
kurangkan cket tension tu..imbau kenangan dulu..
mane tau lagi semangat study ke lepas tu kan..
hadiah lumayan kot..import dari new zeleand..huhu
ok geng ! :P

last sekali boleh hantar, pukol 11.59 p.m esok..
ha? dah lambat? eleh, macam tak biase je buat keje last minutes..agaga

gambo:credit to google. time kecik-kecik dulu belom ade C902 lah..huhu
ade yang den ambik dari facebook..member Sekolah Kuang dulu buat group. :)

8 Coretan Jari:

Budak Chomot said...

Apek yang pakai baju putih beg ke depan tu kan? Hahah.

Ehh, sekolah mane eh? Dekat dengan SK Sungai Pelong tak?

Faez Rusni said...

hahaha..men pemadam..ak men gak dlu tu

Shahirah Zainol said...

hahaha yg main pemadam tu btol laaa! aduh teringat betol. :D

[ apexogamy ] said...

Budak Chomot: hehe..tepat sekali... dekat lah jugak..just sekolah kuang dalam lagi..hehe

[ apexogamy ] said...

Faez Rusni, Shahirah Zainol: hehehe.. jom lah lawan kalau berani.. :P

safra said...

teringat main tiang-tiang... sebelum masuk kelas fardu ain.. berpeluh-peluh..

nelly said...

teringat sekolah
=='

cik nurussalwa said...

kuku sape yang pecah tu ea..
kuku G ea?
neway TQ join.
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers