::Followers ♀♂ ::

[ panas di dalam train ktm? ]

halu.halu..halu..
Assalamualaikum..

aku baru je sampai kat pilah arini..
perjalanan: dari rumah pegi stesen ktm (135lc), sungai buloh~seremban(ktm), saremban~kuala pilah(cityliner), busstop~rumah fandi( kakimanusia ), rumah fandi~ rumah kami(rxz).

aha, macam panjang je perjalanan tersebut..
takde lah panjang sangat sebenanye.. just ade hal cket yg membuatkan rase macam panjang..
mule-mule ayah aku nak antar, pastu takde jadi ade masalah.. then, baru call fizi 135lc tu..
tapi pergi tukar sprocket moto dye dulu.. bahaye dah aku tengok, dah macam ombak.. lupe nak ambik gambo.. dah tu, turun kat kl. sentral tunggu membe lagi seorang.. then, sambung balik naek train..tapi kalai ni, coach yang kami naiki tu mengalami kerosakan air-cond..

so, yang dulu tak senang duduk, yang berdiri pon tak senang berdiri..
tak lupe juga yang bergayut..bersandar dan sebagainye..
panas, haba terkumpul, manusia ramai yang menghasilkan CO2..
rasa macam dehydration pon ade.. nyesal tak beli air awal-awal.. so, korang ready lah ye..

then, 'bla..bla..blaa..panas..''bukak tingkap bla..blaa..bla..'' kipas bla..blaa'
tak payah tutup pintu..'~ dan laen-laen dialog kedengaran..
then, tap! tingkat train KTM terbukak.. macam terharu gile..bukan ape.. 1st time tengok..haha

then, ade uncle chinese ni bekerjasama ngan pakcik melayu untuk bukak tingkap yang laen pulak..tp, ni pon tak sempat nak snap pict..kalau ade mesti style.. uncle tu guna screwdriver, pakcik tu guna kunci..

then lagi, ade two guys yang rajin tolong tahan pintu antara gerabak tu.. kire nye, ade lah pengaliran udara panas ke kurang panas.. so, alhamdulillah, kerut-kerut kat dahi mereka di situ berkurangan..
*so, kalau korang terperangkap dalam kepanasan ktm, jangan lupe tunjuk hero ye, ambik lah kunci ke, ape-ape yang boleh tolak selak dye tu.

1 Coretan Jari:

cik nurussalwa said...

kalau ada yang p perbutoi ekon die lagi style kot.
haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers