::Followers ♀♂ ::

[ untuk semua ]


halu..halu..halu..
Assalamualaikum..

bile sebut hari guru, mesti lah hari untuk guru-guru kan..
tapi bagi aku, and maybe korang jugak maksud nye luas..

cikgu, parents, sahabat, adik-beradik, sedare, dan
mungkin sekali musuh kite adalah guru tanpa kite sedari..
bagi musuh or lawan kite, ape yang boleh kite pelajari daripada mereka,
mungkin dari segi daya saing.. cara berfikir.. sikap..yang positif..
musuh kite bukan bermakna mereka ialah negatif bukan?
satu lagi, bila difikir-fikirkan,
kadang-kadang, bukan kah musuh itu lebih jujur daripada kawan baik kite sendiri??

selain itu, salah satu guru terbaek kite perlu ada ialah kegagalan..
tanpa kegagalan, sudah pastinya kejayaan yang kite dapat itu tidak sebegitu manis..
kite gagal sekarang lebih baik daripada gagal pada masa depan..
ini kerana, kite sudah ade pengalaman sebagai orang yang gagal..
jadi, apabila kite gagal pada masa akan datang,
kita takkan panik, or terkejut apabila menghadapi kegagalan itu..
buat mase sekarang ni, kegagalan itu masih sedang mengajar diri ini..
semoga ia akan membawa kite ke jalan kejayaan..


Dalam dunia blogging ni, ramai lah yang menjadi guru den,
nak list kan agak-agak sampai hari guru tahun depan pon tak habis..hehe..
thanx senior-senior blogger semua..
tapi ape-ape pon, my first teacher in this blogging world is my sister, cik nurussalwa, http://pendambarahmat.blogspot.com

ape-ape pon.. terima kasih buat semua guru-guru, sifu-sifu yang telah mengajar,
sama ade secara langsung atau pon tidak...
dalam ape bidang sekali pon..
thanx GURU ! :D

out, ni je yang mampu buat mase ni.. :P



5 Coretan Jari:

Norliyana Kartini said...

"kite gagal sekarang lebih baik daripada gagal pada masa depan."

-setuju sangat! Btw, baru follow sini ^^

Abang Long said...

Salam...setuju tu bro..bak kata ungkapan.. The measure of a mature person is on how they move on and stand up after everything goes wrong!!

apeXogamY said...

abg long: wow, ayat tu lagi best..hehe

Norliyana Kartini: hehe, okay2, thanx :)

Scya Lollita said...

angguk angguk ,
setuju .
setiap hari kita ada banyak guru :)

cik nurussalwa said...

experience is our best teacher ever.
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers