::Followers ♀♂ ::

[ facebook = pisau ]

halu..halu..halu..
assalamualaikum..

merujuk tajuk di atas.. hurm..
facebook=pisau ?
sebenanye, bukan taw sangat pon..
saje memandai mencuba nasib..
sebab agak kelamaan tak update..
cite camni, facebook ni ibarat pisau..
aha, jangan buat muke terporanjat~

ade yang kate facebook haram.. (tak taw ade yang cakap ke tak, saje bagi gempak cket)
tapi ini semua bergantung pada diri masing-masing,,
iaitu cara kite menggunakan nye..

macam pisau, kalau kite guna pisau untuk tolong mak kite potong sayur,
kan bagus..dapat pahala, dapat makan sayur..
(bagi yang tak makan sayur, boleh lah potong ayam)
then,
kalau kite guna pisau untuk merompak or bunuh orang,
kan tak bagus, dapat dosa, dapat jadi wanted..
(bagi yg tak berani bunuh orang, curi daun pandan umah jiran pon dosa tau)


so, lebih kurang lah macam facebook ni..kalau buat benda baek,
kalau kite guna untuk silaturahim sahabat-sahabat, sanak-saudara yang jauh di mata..
bagus lah..takde lah lost contact..
and yang paling bagus ade yang guna untuk berdakwah..
then,
kalau kite guna facebook ni untuk buat fitnah, gadoh-gadoh..
buat keje tak berfaedah..fake account, buat hal dan laen-laen..
kan tak bagus..dah lah berdosa..pastu..er..berdosa lah kan..hee

so, bak kate yang berkate,
"kalau kite tak boleh nak jadi baek, cube lah jangan jadi jahat" hehe..
(ni pon tak taw ade yang cakap ke tak, saje bagi gempak cket)

sebenanye, bukan facebook je, laen pon boleh..*peace (^_^)v

11 Coretan Jari:

cik nurussalwa said...

wahhh~ lawan tokey ni..
cool!

nano said...

nano stuju,,,mcm pisau fb tuh,,nano xbpe suke fb,,,tp trpksa on sbb nk thu perkembgan semasa antara lecturer dgn student,,,trpaksa la ada,,,buka bile perlu,,,

I.Z.A.H said...

giler ahh .. suke entri ney !

miradyana said...

comel finger tu ;DD

Budak Chomot said...

Part curi pandan rumah jiran berdosa jugak tu macam nak terasa jugak sebab masa kecik-kecik selalu buat!
Huahuahua

[ apexogamy ] said...

kakwa: ape yg lawan tokey nye..hehe :D

[ apexogamy ] said...

awan nano: aha, yang tu memang terbaek..hehe :P
bile perlu je..

izah: trimas2 :D

[ apexogamy ] said...

miradyana: comel jugak, nerd kan..huhu :P

melin: kalau tak taw takpe kot..huhua

fazneox said...

singgah jejak sy http://meandmymorld.blogspot.com/

shereena said...

btul2..dr diri sndiri la cmne nak gunakan fb 2..huhu

Liyana Zahim said...

FB juger kwangjo.. Eh.. Sy folower ke 600.. Vios sebijik!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers