::Followers ♀♂ ::

[ masalah masalah ]

halu..halu..halu..
Assalamualaikum..

kali ni cite pasal pengalaman di highway..
so, sape-sape rider tu.. jom lah kite saling mengingati..

sepatutnye den dah ado kat Selangor ni..
sebelom gerak, den ade buat status kat facebook berbunyi,"selamat tinggal kuala pilah, panjang umor kite jumpe lagi ye~"
sekarang dah jumpe balik kuala pilah, so, Alhamdulillah..
maknenye panjang umor lah tu kan.. amin..

memula engat taknak balik dulu, nak balik esoknye,
then ade geng balik selangor sekali..
so, gerak jelah.. ( bebudak laen dah gerak dulu, ade yang lepas exam terus balik)
malang tak berbau, kalau berbau pon susah den nak bau, kat highway, angin kuat kot..
so, benti kat shell r&r seremban,

tadaa~ tayar bocor..
masa tu aku memang bengong gila ah,
otak aku pon pening lah,
aku tak tau nak buat apa dah,
aku, aku macam nak menangis da,(kenal tak ayat ni? komen lah.huhu)
bodohnya,kenapa la aku tak perasan paku atas jalan tu..(mampos nak
nampak, bawak pon seratus lebih /j time tu =,=)dan seperti mana-mana manusia, baru lah nak teringat tuhan..
ya Allah~


mule-mule berdua, lepas tu, rase besalah punye pasal, suh lah membe tu jalan dulu.. jauh lagi umah dye.. takot lambat pulak..dah dekat kol6, baru lepas seremban..
membe pon betol-betol baik, bebetol dye pergi..haha tinggal ku sendiri..wuu~

lepas tu calling sane sini..patah balik senawang.. memula bawak 120, dah tayar bocor, hilang dah 1 kat depan tu..terfikir, kalau macam ni..raye haji tahun depan pon belom tentu sampai rumah..bawak jelah laju cket, 60 sambil berfikir: nak tukar tayar seratus lebih.. mane nak rembat..engat nak jual je handfon kalau terdesak..haha.

datang lah pakcik dari belakang, nak tolong lah kot, siap pakai penutup muka, cuak den..haha
then, cakap-cakap,bla.blal..bla.. pakcik tu cakap, nak pakai 'cacing nak tutup/ tampal tayar..
try tak boleh, sebab angin tak ley nak masuk langsung even guna pam shell.
last pasang tiub, melayang lah rm20.. habis lah riawayat kesan duet..

( ini makan dye..haha, jumpe moto ni, jangan lupe hon-hon ye..huhu)

nasib baek tak kene culik..haha, lepas tu kawan dari pilah datang ke senawang jumpo den,
boy ngan sudin..kawan dan jiran sekampung..sumpah rase bersalah gile.
so balik lah ke sana kembali.. next episode cite pasal diorang pulak yo.

Moral of the story:
1. kalau rase tak nak balik/ or kuar memane, ikot je gerak hati..precaution.
2.jangan lalu lorong moto, ade orang yang tabur bahan-bahan membocorkan tayar.
3.kalau kene jugak, try ayat mintak murah.. jangan jadi macam den, siap belanja pakcik tu minum air tin milo lagi..haha.( baik lah konon )
4.jage lah kawan elok-elok..

*panjangkan? ni pon cite di ringkas kan, nak full cite, jom jumpe.. panjang..sumpah tragis..huhu,
masih lagi tak balik.currently di Juasseh tengah.haha.


lastly,before out,


9 Coretan Jari:

Syafiqah Hashim said...

apex..sabar yerr! dugaan dari ALLAH nak menguji hamba nyaa..
takpe-takpe yang penting apex selamat okeyh ^_^

take care!

apeXogamY said...

Amin..alhamdulillah.. dah sampai umah ni..haehe.

Ribena lalalaaa~ said...

ish.ishh..jahat nya ada org tabur paku ke kt jalan motor?? huhu


skang dh ok ke??

DOMU-KON said...

motor merajuk tu,,,
kome laju sangat bawa die.. calar hati beliau tu..

apeXogamY said...

Ribena lalalaaa~: ade lah certain2 org dan jalan.. ok lah jgak, dah pakai tiub..

DOMU-KON: mungkin kot...hehe, takde lah laju sgt.. takat pecut superbike je.. :P

Cik Nurul said...

huhu duagaan duagaan.. janji selamat sampai ye...

~suke matlutfi! <3

apeXogamY said...

Cik Nurul: betol2.. suke matlutfi jugak..hehe

cik nurussalwa said...

balik2~

shida'R said...

apex..kalau tak ade dugaan manusia selalu lupa dri hehe..pasni jga mtor tu lek lok..xla dia meragam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers