::Followers ♀♂ ::

[ pelangi itu memang cantik tapi... ]

halu..halu..halu..
Assalamualaikum..

kali ni just nak share pendapat..
selalu jugak lah nampak org share quote ni..

aha, yeah according to this quote:~
i) rainbow refer to happiness or sumthing good..
ii) rain refer to pain or sumthing that is not good..

bukan jadi ape sangat, just kurang setuju je..
den suke hujan kot.. lagi-lagi time termenung..wahaha..
i means hujan lah..cket-cket.. bukan ribut..gilo ko nak termenung dalam ribut..
pelangi pon bukan tak suke..lawa dan colourfull.
ya pelangi indah..colourfull..melengkung..haha.itu yang nampak..
kalau takde hujan yang turun bagaikan mutiara yang sedikit tu?
maen lah spray air kat bawah matahari, insyaAllah keluar pelangi..(proven)

(macam ni lah den buat time kecik dahulu)

Banyak jugak kebaikan hujan ni..
dari segi sainstifik, fizikal, mental mahupon domestik..hehehe
Hujan buat aku rasa tenang, sejuk, rilex, sayu,sedap layan tidoq, cool, style, romantik dan lain-lain yang tak dapat di ungkapkan dengan kate-kate.. :D
hujan jugak ade banyak kali disebut dalam kitab suci..antaranya, :~

"......dan DIA menurunkan air HUJAN dari langit,lalu DIA menghasilkan dengan HUJAN itu buah-buahan sebagai rezki kamu...." al-Baqarah 22

"....dan ALLAH menurunkan kepadamu HUJAN dari langit untuk menyucikan kamu dengan hujan itu..." al-Anfal 11

"dan Kami turunkan dari langit air yang banyak manfaatnya.. Qaaf ayat 9.

"Apex, angkat kain hujan, jemuran dah..turun~"

p/s: sumpah sedap tido kalau hujan, dan ceria kalau tengok pelangi.
Everything beautiful in their own way. :D i love both rain and the one with bow.
haha,till then.

4 Coretan Jari:

Andaka Pramadya said...

baguuuuuusss :D

Teenager Housemaid said...

rain, rainbow...
nice sharing..
tak suka cuaca panas, n tak suka cuaca hujan..
suka cuaca mendung..:)

Honeylizious Rohani Syawaliah said...

bukannya harusnya angkat jemuran, hujan turon -__-

apeXogamY said...

Andaka: thanx2 :D

T.H: huhu, mendung pon best jugak.. sejuk.. angin tiup2 kan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers