::Followers ♀♂ ::

[ imam muda terlampau ]

halu..halu..halu..
Assalamualaikum..

sape kenal imam muda asyraf?
okay..sape tak kenal?
okay..kalau tak kenal, agak patot lah mengenal kan beliau..
daripada artis-artis yang tak semenggah di luar sana..

semalam, 16 disember 2011, beliau datang ke utim kuala pilah..
ade budak kolej yang anjurkan.. mule pukul9 and habis dalam 11 lebih..macam tak cukup je..
budak yang anjurkan tu request tajuk,
"Revealing the truth behind the sexual orientation" pastu dye ade share-share pengalaman dye cket..cite-cite..


dye ade pergi majlis LGBT.."tak tahu? ouh, orang kuala pilah, patutlah" (ayat kerek beliau)
LGBT: lesbian, gay, bi, trans..
1st time dalam sejarah malaysia rasenye, katenye, ustaz-ustaz/orang-orang agama pergi ke majlis macam tu..
majlis LGBT tu, dye macam kumpulkan kaum-kaum dye dari semua bangsa and agama.
diorang jumpe balik bekas-bekas or yang dah bersara, sape yang ade hiv semua..
sesi luahan perasaan and kongsi masalah lebih kurang..


(dirembat dari facebook melinchomot, haha)
beliau kate, bile dye and kawan-kawan ustaz masuk ke majlis tu, sambutan macam meriah,
sebab 1st time orang-orang macam tu datang..
ade sorang lelaki share kat beliau, "saya dah kahwin, dah ade 2orang anak..tapi tak lame kemudian, cari lelaki balik.." naluri kepada lelaki tu kuat..haha.

"sekuat-kuat ombak tsunami, kuat lagi ombak rinduku~"

"cube bayangkan lelaki mengandung, tok imam sambil gosok perut suruh rapatkan saf~ haha.(antara ayat lawak beliau, banyak lagi)


parent kena mainkan peranan yang besar...
didik anak lelaki seperti seorang pahlawan..
anak perempuan tak engat..haha. kire macam lebih keperempuanan lah..

"Kita kena ikut iman, bukan naluri (nafsu)"
(Imam Muda Asyraf, 16 Disember 2011, UiTM Kuala Pilah)

ape-ape pon, ustaz/ imam muda asyraf ni memang terlampau..
terlampau best, awesome and kelakar! :D
untung lah sape dapat jadi isteri dye..aww~
oh man! den lelaki normal lah!
haha, till then.

(budak lelaki NR yang datang, dalam 8 orang je, aku bangga jadi one of them)

2 Coretan Jari:

Teenager Housemaid said...

bagus ada ustaz macam ni..:)

Gadis mutiara_Solehah said...

dah penah gi ceramah dia..memang terbaik^^..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers