::Followers ♀♂ ::

[ selamatkan kucing= salah? ]

halu..halu..halu..
Assalamualaikum..

aha, dah tau? takpe..nak cite gak...
ni kisah seorang penjaga gol bola sepak, dapat kad kuning sebab dye selamatkan kucing..

Name dye Ivan Banovic, goalkeeper kelab bolasepak di Crotia.. pengadil bagi kad kuning semata-mata sebab dye bawak keluar tu kucing dari padang..
And, aku dapat tahu yang media kat sane.. banyak unlike lah kat refree ni..

(penjaga gol yang baik itu)

Time tu dah minit ke-20, then tetiba ade kucing jalan kat tiang gol team dye..
so, dye pon angkat kucing tu dan letak kat tempat selamat dengan penuh kasih sayang berdekatan dengan papan skor..
Tapi pengadil anggap tindakan dye tu tak patot, so bagi kad kuning.. dengan alasan meninggalkan padang tanpa izin..

(video dye selamatkan kucing tu)


Tindakan pengadil tu menjadi kemarahan penonton.. ape lagi kena ejek lah pengadil tu..
ape tidak nye.. macam takde berperikemanusiaan..
come on lah reff.. common sense kot..
kunk tak pasal-pasal kena bola ke. kena sepak ke.. kesian kucing tu kan..


( hidop kucing! :D wuu~)

*sebenarnye benda ni boleh fikir, kite tak payah nak tegas sangat dalam semua keadaan..
lagi-lagi kalau orang tu buat benda baik..rileks sudah..
till then.

3 Coretan Jari:

liyanalalala said...

ahahaii..comel sangat lah perbuatan gk tersebut...tu pun kena kad? ish2

aza said...

heee...suwitnya....

bgus btl org tu..
:)

Si Biskut Rangup said...

reff tu mmg...xleh blah...saje je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers