::Followers ♀♂ ::

[ bukan semua ]

Halu..halu..halu..
Assalamualaikum..

untuk entry kali ni, aku nak ketengahkan pasal BUKAN SEMUA..
aha, ape yang korang faham pasal bukan semua..
mestilah faham kan..
at least letak lah perkataan "kebanyakan"..

1st, LELAKI/PEREMPUAN

"lelaki semua same je! kerja nak tipu perempuan dan maenkan hati perempuan je!
kate-kate je manis, tapi penuh dengan penipuan..."
"semua perempuan same je bro, kalau tengok lu duet banyak laju je diorang"

1st, memang lah semua lelaki tu same.. semua ade satu nafsu dan 9akal.. tapi bahagian yang belakang tu... tak patut.. mane ade semua lelaki kerja nak tipu perempuan je.. mane ade semua lelaki asyik mainkan hati perempuan je.. so, jadi aku wakil daripada lelaki-lelaki yang tak buat kerja macam tu, ingin menyampaikan ketidak puasan hati.. bak kate ex aku, yuna, 'ini tidak adil..tidak adil bagiku~'


next, POLIS
"polis? haha, kuat makan rasuah..hulur je, nanti lepas lah.."
"polis, sesama melayu berani lah.. dengan cina, india.. goyang"
"polis nampak je orang pakai kopiah, serban mula lah nak syak..apo da~"


memang lah ade certain polis yang macam tu.. buat nye ade sedara mara kau polis..
ayah membe kau polis.. tak ke bengang dibuat nye..tak pasal-pasal kau yang jadi pasal..then, kalau jadi ape-ape, rompak, rogol, ragut, bunuh.. call sape je pon? polis jugak kan..

after that, COUPLE

"wah, ade awek ye sekarang.. untung lah.. boleh gossip ni"
"wei, chat dengan sape tu..oooooooouh~"
"aha, cer kau tengok budak tu, keje nak dating je."


aha, sumthing like that lah.. padahal bukan ade ape-ape pon..
mane lah tahu diorang ade urusan penting, belajar je..bisness ke.. motivasi ke..
kalau budak-budak yang cakap tu takpe lah..diorang memang noob.. ni jenis yang dah besar panjang..fikiran tak bape nak matang.. aha, kalau perempuan tu pakai tudung lagi lah kena bahan..

seterusnye, BUAT BAIK/MENONJOLKAN DIRI

"hahah, nak tunjuk baik lah tu..depan perempuan"
"alah kau, tak payah nak jadi ustaz sangat lah..aku tau lah perangai kau macam mane"


In case lah.. memang dia seorang je yang reti buat, or ade keyakinan nak buat.. (selalu terjadi dalam aktiviti berkumpulan) then, kalau kite cakap cket pasal agama.. ah, mule lah.. memang ade yang nak tunjuk baik..or hebat..nak perhatian.. at least....kan.. kalau kite mengata, free dosa dah dapat..


aha, banyak lagi rase nye kes-kes macam ni.. nanti dah teringat buat versi kedua pulak ye..hehe.
yang penting sebelum kite kate or post ape-ape..hati-hati lah ye.. kite bukan kenal sangat sesape kat keliling kite.. dalam friend list.. or sesape pon.. kalau bertuah kena salah orang, silap-silap makan nasi pakai straw seminggu.

~till then.
dah agak lame tak update, so kehebatan berkarya tu dah berkurang cket..sorry.
padahal memang tak hebat pon.ngeh3~

2 Coretan Jari:

Melin Budak Baik said...

Haha naissss! Sepuluh minit je buat entry macam ni kan? Hebat hebat hikhiks :D

apeXogamY said...

heheh, thannkss. takde lah 10 minti sgt pon.
amin, semoga hebat betol.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers