::Followers ♀♂ ::

[ Mandi Lubuk Petai & Panjat Gunung Datuk ]

halu..halu..halu..
Assalamualaikum..

Kali ni just nak cerita pengalaman pertama mendaki gunung yang nyaris tertinggi di Negeri Sembilan, Gunung Datuk, Rembau. Yang tertinggi Gunung Telapak Buruk. Tapi disebabkan ni 1st time manjat gunung, memang terasa betol tinggi die..penat..lenguh.. Adek yang termuntah.. ade yang terjatuh..dan macam-macam lagi..haha

Sebelom kitorang mendaki tu, singgah jap kat Lubuk Petai, mandi air yang agak malas nak terjun..
lawa jugak tempat die..


(mengumumkan ketibaan)

(hanafi, arif, akmal) haha.


(entrance Lubuk Petai) xnampak petai pon. kerbau je banyak. :D


(otw masuk nak mandi manda makan sandwish)



(segar je mate memandang..go planters!)

(seronok budak-budak ni maen air.. )
(AmerJai@Kid@abam asyuk
ni ade muke kau yg tak gelap..hahah)


Gamba gurls mandi takde lah ye.. sebab yang lelaki naek jauh ke atas.. yang perempuan tak tau lah diorang mandi macam mane, kuak lentang ke, pakai tong oksigen ke, naek pelampung ke..tak pun, hanye maen di tebing saje..bak kate pepatah, bagaikan melukut di tepi tebing..hahah.then, dah siap2 mandi, dah siap2 makan..kitorang menuju lah ke Gunung Datuk.


mule-mule engat berkemah kat hutan..baru adventure cket, tapi, atas sebab tertentu, kami menginap kat rumah tumpangan..chalet ke? hahah. siap-siap, lepas magrib, barbikiew time.hahah




( memasing muke gumbira nak makan ayam)


( glow in the dark)


Lepas habes berbarbiekiew, rehat, tido, then baru bangun untuk memulakan pendakian tersebut.


(good sign from cik khamis n saleha gempax)

(Afham Farhan bersama Uitm n.9)

(Abang awan nano yang guide kitorang panjat gunung aritu)


( THE BEST OF THE BEST )
tahniah buat sahabat-sahabat yang telah berjaya naik aritu,
even ade tergelincir, terbongkang, tercungap-cungap..
tapi bile dah sampai kat puncuk ni,
penat tu sume hilang kan :D
hard works paid.
(^0^)

Pergi aritu awal sem, dalam bulan June..sekarang dah nak abes sem..post ni kat dalam draft dah berbulan umurnye..disebabkan oleh kesibukan dan...semestinye kemalasan..tu yg tertangguh je manjang..sampai lah arini..aha, buat kawan kelas C yang tak dapat pergi aritu,mungkin ada missunderstanding, n miscommunication..laen kali buat semua pergi ye. :)

*so, buat anda-anda yang nak mencube, selamat mencube..
mental fizikal persahabatan kena kukuh...
kalau boleh time mendaki tu borak-borak lah..
maen teka teki ke..story-story ke..
nyanyi-nyanyi ke...er, panjang nye entri ni.haha.till then.

7 Coretan Jari:

Arjuna Silvera said...

adventure nyaaa...nice pic

apeXogamY said...

memang adventure bro :D
ade mase take a try..hehe

Anisa Anuar said...

bestnyeeeeee...hehe..jap2 org kuala pilah ke...

baca ni jugak..
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/kisah-aku-dan-drive-thru.html

apeXogamY said...

boleh lah..
a'ah kot..study uitm kuala pilah ni je.. okay2, hit u back. :D

cweet pinky said...

wah2 , adventure tuh , t kalaw rajen jom la baca entry survival kem CP keyh , till berjmpa lagik , hehehe

apeXogamY said...

hehe, okay, am on my way :D

♥ ʜᴜᴅᴀ ʜᴀssᴀɴ ♥ said...

tapi memang worth kan ?

gayat jugak lah nak naek tangga antara batu tuhh. seram woo.

masa turun, hda kene gigit pacat sbb hujan time turun tuh. memang mencabar betol :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers