::Followers ♀♂ ::

air dicincang takkan putus, kalau tangan?

halu..haluu..haluuu.
kali ni story pasal peribahasa kah?
sambil cite-cite,blaja cket yewp. =)

"air dicincang takkan putus" 
~> hubungan adik-beradik tetap takkan putus walaupon mereka
sudah bergaduh gila-gila khinzir.(cube menyopankan diri)huhuhu.

kite semua mesti penah kan gaduh-gaduh ngan adik-beradik kite kan..
tapi, insya-Allah, tak lame..dalam 2-3 jam pastu sudah kembali normal kan. =)
paling lame pon sehari jew lha pun..tapi kalau lebih jugak tu, dah kire "worst case scenario" lha kot.
Den sendiri pun slalu gak gaduh ngan adik,& akak den, cik nurussalwa , alhamdulillah, setelah beberapa ketika selepas itu, kami secara tidak sedar terbaik kembali..haha.


secondly, pasal cincang tangan pulak..err..seram dibuat nye..
sebenanye xdew lha smpai cincang, toreh-toreh adelah...hurm,
slalunye orang kaitkan dgn budak emo lah kan..

biase lha tu, den ni pun penah gak wat, tp cket-cket jelah pun..
(macam best, huhu)


xdew lah sampai macam kat bawah nie!~ err..=.='
xtaw lha ni pasal ape dye buat, putus cinta kah?
or dye xdapat cincang air sampai putus sebab tu nak try kat tangan pulak?




so, pendidikan moral bagi kedua-dua story ini:-

1. jage lha hubungan kekelurgaan n adik-beradik yewp!
2. dan jage lha tangan2 n jari2 yang dikurniakan yewp!




lastly,think wisely before do sumthing..
" fikir masak-masak dulu yew sebelom buat ape-ape,
tapi jangan fikir masak-masak sampai hangus dah lha! huhu..

HAD LAJU TAMAT DI SINI, huhu.

7 Coretan Jari:

miss hunnybunny said...

yeah!!hunny pon selalu gaduh dengan brother hunny tapi kiteorang tetap kamcing..wee..

DiNaZ said...

Haku dulu x pernah gado2 nie....mmg tak pernah sumpah sampai la umo aku 28thn bila kelilangan ketua keluarga tiba2 ahli keluarga aku jadik kucar kacir sampai sekarang so aku pon masih menilai sejauh mana kebenaran pepatah tu....

o'she ashikin muzapa said...

nice entry! n i follo, i follo! hee! :D

manna_salwa said...

kite mmg slalu gado pon kan???

haha~

Dea said...

bergaduh? tiap hari...macam Tom&Jerry tuh....
kalau satu merajuk, yang laim membujuk....
begitu selalu...
hidup jd indah, romantis dan penuh warna... asal jgn terlalu pula....

salam.. happy new year

MiZi said...

mizi nak ajak baca

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/tahun-baru-dan-kerja.html

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers