::Followers ♀♂ ::

[ Maher Zain, melayu kah.. ]

Assalamualaikum...dan salam sejahtera.. buat semua makhluk yang membace ini..
kali nie taknak tulis panjang sangat pon..just nak share cket-cket je pasal bro Maher Zain.. :)
ni ade satu ungkapan dye yang best..

(comel tak? )
“I loved the music but i hate everything that surrounded it, it always felt like something wasn’t right”.

ni serba sedikit yang dapat ditranslate..
  • ayah nye merupakan inspirasi music beliau yang pertama..ayah dye ni pon artis jugak, cume tak meletop la..macam dye..
  • time umo dye 10 tahun, dye dah pandai main keyboard..adelah yang bagi kat dye, tapi tak taw sape.
  • then, dye sambung blajo dulu, siap dapat Bachelors degree in Aeronautical Engineering...pehh.
  • tapi dye tetap minat musik, dan terus menceburi bidang nie.
  • memula jadi music producer.
  • dia banyak belajar melodi muzik daripada produser berpengalaman seperti RedOne yang penah berkerjasama dengan bintang Hollywood seperti Akon, Lady Gaga..huhu, seram..
  • penah menang beberape anugerah..mcm AJL kot..
  • dah kawen, *gurl jangan kecewa yew..huhu, ade je brother blogger yang baik-baik. :p
Yang pasal tajuk tu saje pancing..sebab tengok video ni tadi, lagu Insya-Allah dalam bahase Melayu..enjoy! :)



lirik:-
Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang gelap
tiada bantuan,tiada tujuan


Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..

[chorus]

InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa...
Kerana Allah bersamamu...

[chorus]

Kembalilah....
Kepada yang esa
Yakin padanya,panjatkanlah doa..
OOoo~ Ya Allah...
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar..
Jalan yang benar...Jalan yang benar..
Jalan yang benar...


ni link kalau nak download mp3 lagu-lagu beliau (^^,) .4shared bagi free kan.
benda baek kalau nak saving watpe kan..

TEKAN Ctrl dulu baru klik kat link tu yewp. :)

9 Coretan Jari:

izzysabki said...

ni mmg btul2 maher zain nyanyi ke?sdap!

[ apexogamy ] said...

dengar macam dye..tak taw lah..hehe

zombiexhensem said...

wah rakyat malaysia diutamakan...hehe

SeOhWa said...

ohh...nie mmg suara maher zain kan...
kn dia kta nk wat lgu insyallah malay punya...
jdi btulah yg nie...

kun izzul said...

baguss2..

Melur Jelita said...

Terimakasih dik sudi berkongsi. Akak ambil ya. Dah lama cari untuk anak - anak.

sicomot-comel said...

walaa....
dah kawen???!
huhuhu

kuciwa..kuciwa..kuciwa..

hahaha

Maryam Fatanah said...

maher zain mmg best

[ apexogamy ] said...

boleh je,memang utk berkongsi..
Best :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers