::Followers ♀♂ ::

[ April bodoh ]

halu..halu..halu..Assalamualaikum..

kali ni just nak share pasal April Fool.
memang dah slalu dengarkan, tapi nak jugak letak dalam blog ni..
sebab blog ni pon baru je, nak jugak letak info-info.. :)


1st, April fool ni macam yang kite tahu... orang dok pekena orang laen..
gurau-gurauan.. lebih kurang macam wakenabeb or bang bang boom lah kan?
just April fool ni khas pada 1 April..


ni lah serba siket infonye:~

:: ni yang paling simple dapat disimpulkan..
sebenanye, April Fool ni perayaan hari kemenangan atas pembunuhan ribuan umat Islam di Sepanyol oleh tentera salib yang dilakukan melalui cara penipuan atau muslihat.. so, sebab tulah, diorang sambut April Fool dengan cara membolehkan penipuan dan pembohongan. pastu, cover dengan alasan kononnya hanya sekadar suatu hiburan atapon gurauan belaka.


::bagi umat Islam, Apil Fool adalah tragedi yang menyedihkan.. hari dimana ribuan saudara seislam kita disembelih dan dibunuh oleh tentera salib di Granada, Sepanyol. so, obviously memang tak patut bagi umat Islam merayakan April Fool. sebab secara tak langsung, menyambut hari pembunuhan terhadap saudara Islam kita kat Sepanyol tu.


::tanpa kita sedari gejala April fool ni dah semakin menular dalam masyarakat keliling kita..
so, mari lah kita semua ingat-mengingati sesame saudara Islam. :)



sekian.



2 Coretan Jari:

ain frenky n BLog said...

kan dah agk april fool mang tak btolll,,,grrr... :) hee....

cik nurussalwa said...

pandai pun. so xya nak meng'fool'kan diri p join april fool. kan3?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers