::Followers ♀♂ ::

[ Green is hijaU ]

halu..halu..halu...
halo there world..haha
For this time, nak cite sikit pasal KehijauAn...

Hijau ni jugak salah satu warne faveret aku..
hijau (green) ni mungkin datang daripada perkataan english yang lame, 
growan yang bermaksud ' to grow"..
Penyumbang hijau terbesar dalam alam ni, datang nye dari mana?
rase nye, klorofil lah kan.. yang dalam daun tu..hehe
kalau rajin nak tahu ape yang lanjut pasal hijau, baco sini -->en.wikipedia.Green



Hijau adalah warna alam. hijau selalu dikaitkan dengan alam semulajadi, kesuburan & kehidupan..
kalau korang perasan, kalau maen game.. nyawa kalau banyak mesti warne hijau kan.. 
kalau cket, dye warne merah..kan? kan?

hijau:- ada aura kekutan penyembuhan mata.
warna paling menyenangkan mata kita. ;)

 Hijau menunjukkan kestabilan dan daya tahan.  
Hijau sebagai lawan merah, bermaksud keselamatan.

Tapi bergantung pada yang hijau kita guna gak:~

hijau gelap juga dikaitkan dengan cita-cita, ketamakan, dan kecemburuan.
hijau aqua
dikaitkan dengan penyembuhan emosional dan perlindungan.
hijau olive adalah warna tradisional keamanan.

Hijau sangat tenang untuk mata, dan terletak di hujung spektrum merah,
pandang kehijauan ni tak semestinya merehatkan mata, ianye lebih kepada menenangkan emosi kita ye :)

Green Energy

Green contains the powerful energies of nature, growth, desire to expand or increase. Balance and a sense of order are found in the color green. Change and transformation is necessary for growth, and so this ability to sustain changes is also a part of the energy of green.
Put some green in your life when you want:
  • a new state of balance
  • feel a need for change or growth
  • freedom to pursue new ideas
  • protection from fears and anxieties connected with the demands of others 
lets take care of our earth that God gives, before it become more fragile. thinks green.

21 Coretan Jari:

faraHanAtiQahZaini said...

green is great!!^_^

cik nurussalwa said...

:) wah~ akwa bangga lah..
nice entri..
like2.

peace289 said...

teman pon suke warne hij0..warne hijau warne kehidupan..

Cik NuRuN said...

suka wanja ijau gak .
wana y Rasulullah suka .
hihi :)

shidah2020 said...

hijau cntek !

[ apexogamy ] said...

go green.. hehe..
thanx kakwa..
Rasulullah suke hijau.. :D

[ apexogamy ] said...

go green.. hehe..
thanx kakwa..
Rasulullah suke hijau.. :D

nursyamime said...

go go green...
:D

Rose Johari said...

sy pon suka hijau =)

miss shark said...

heyy.. green hornet :p suka jugak warna hijau :)

wany said...

suka hijau kat belog ni je. hehe ^^

teenagerhousemaid said...

suka belog ni!
saya follow awak yep!

[ apexogamy ] said...

haha, green hornet?
aik, hijau kat blog nie je? huhu..
yes, gogogo green rangers. :)

Alif Community said...

hija u memang membuat seger yah?
go green dah ! hehehe

♥ adlin roshaida ♥ said...

single itu indah dan aman ;)
tp aku suka hijau pucuk pisang . lawa kna ?

hamizahamidon said...

rajin gila kau apek -.-
btw aku kurang suka hijau , tapi hijau itu cantik . hahaha *except yg tua tua tuhh~

Ilya Meckie Young said...

wuhhoo,warna hijau paling lawa! (:

hu¤čna™ said...

waa~byknye hijau!

+akufobia+ said...

jom selamat kan dunia.go green go.

amranaiman said...

terus buka yutube cari lagu hIJAU zainal abidin ahahha =D

Fiza Suhaimi said...

Go green ! hijau alam memang cantik kan :) tapi fiza kureng skit warna hijau. fiza lebih suka warna biru. warna langit. heheh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers