::Followers ♀♂ ::

[ kelebihan merokok? ]

halu.. halu..halu...

Memang merokok tu satu tabiat yang kurang baik..
memang tak boleh dinafikan..kan..kan? hehe..
bagi yang tak merokok tu, jangan lah merokok..
sebab, merokok memang merbahayekan kesihatan..

Tapi setiap keburukan tu, mungkin ade kelebihan dye kan?..kan..
kali ni nak share cket tentang kelebihan merokok..
fikir-fikir......tu dia..
  • Rokok berasapkan? ni, yang paling popular.. boleh halau serangga yang tak diingini..terutamanya nyamuk. (sesuai digunakan oleh orang bercamping, berladang dan askar)
  • Jadikan muka lebih matang? mungkin sebab kalau merokok kan nanti muka macam tua-tua cket..
  • Senang study? membe den cakap, kalau merokok ni.. otak rase macam rilex lah..kurang tension... lapang je.. study senang cket masok..( ni utk yg merokok jelah)
  • Mengurangkan risiko rumah dirompak atau diragut..? sebab, perokok kan batuk-batuk time.. so, pencuri engat tuan rumah tak tido lagi..
  • Nampak macho? mungkin kot..nampak cam gengster pon mungkin.. ikot orang lah..
  • Silaturrahim terjalin...? bile api takde, mintak je kat sesape yang merokok.. selalu nye dapat lah..tak penah lagi tengok yang dikecewakan..
.silaturrahim terjalin =).
  • Asap rokok lebih berbahaye kepada orang tak merokok.. untuk kurangkan bahaye, bergiat aktif lah dalam bidang merokok ni ye..
  • Tambah kawan? yelah..tadi mintak lighter kat orang laen.. bile masok hospital wad ngan orang laen pulak..kan ukhwah terjalin..
  • Pastu, rokok jugak turut dapat menyumbang kepada pekerjaan bomba.. contohnye, kalau perokok tu buang putung merata, terbaling salah tempat..kan terbako.. = bomba buat kerja.
  • Pengganti rempas ratus? haha..bukan memasak.. contohnye, kalau sejuk.. sementara tunggu hujan benti, isap rokok dulu panaskan badan..
.hero twilight pon smoking.
  • Last but not least, berguna untuk date yang romantik..guano? contohnye, korang pergi candle light dinner.. pastu lilin waiter lupe nak bako, tak pon api nye terpadam.. takkan nak tinggal korang punye gf or bf nak menjajau cari waiter mintak api.. ha, disebabkan perokok, ade lah bawak lighter dalam poket..= lilin bernyala + tak kene clash..
ok tak? hehe..
entry ni bukan nak menyeru kalian semua merokok ye, just ceria-ceria.. =P

*Yang pasti, merokok memang tak baik untuk, diri, keluarga, agama bangsa mahupon negara! :D

31 Coretan Jari:

maisa said...

Pandai tol kau buat entry ni.. igh2,, lawak2.. paling best part yang kau cakap silaturahim terjalin,..

cik nurussalwa said...

haha.. ape lah..

Cekodok said...

kebaikan merokok.. hehe

Cik Michiko said...

hahhah ! TERBAIK lah . . ^^,V

IeDa said...

ye ek? mcm ni? cam xcaye je.. lalala~~

SiTi HaJaR said...

nak tambah.. tapi kasar sikit... boleh mengurang kan dosa.. sebab hayat dah pendek kerana serangan penyakit yang pelbagai.. ^^

Crazy avy said...

haha yup yup HAPPY ! memang tak kne clash punyea ! haha !

★ aIsyaH ★ said...

p mmg mcm menggalakkan jew...
ish3...p dlm byk2 keburukn mer0k0k ader gx kebaikan... :)

Budak Chomot said...

MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN .

Pesanan khidmat masyarakat .

Terima kasih .

Cikgu Fikri said...

ish..ish..ish..
mcm menggalakkan jerk..
tak elok ni..tak elok..
huhhhu..
anyway, pesan kat adik2 masih bersekolah,
jgn merokok yer..
Tak elok.. :)

Aqeela LaEn :3 said...

haha !
rupa-rupanya dlm keburukan ada kebaikan ye ?
XD

apik pehe said...

hahaha..camtu lak jadinyer

Farhanah Mokthar said...

katakan TAK NAK pada rokok..

shark said...

hahha..
susah jumpa perokok2 tegar cmnie
mmg bnyak kebaikn dpt upanyer..

Nazwa Wawa said...

HAHA . nice entry . tawu tak hsap rokok bole mandul ? HOHO :D

[ apexogamy ] said...

ade je kebaikannye,,hehe..
tapi rokok mmg tak bagus pon..
er,,mandul? hehe..

ıʇɐʎɐpıɥ lnɹnu said...

singgah cni :)
haha..stuju tang halau nyamuk! bebetol sgt la tuh! XD

shereena said...

merokok membakar duit tau.h0h0^^

Amorng38 said...

Cam perli gua je..haha

i am S!L4H.. said...

hahaahahadehhh. eh klaka.
ayt bwh gmba kucing tu x leh bla.
adehh

shida saje said...

hehhe..kebaikan buruk mmg byk kalo nk kire mmg tak terkire ade jer baiknya..tapi.....

keburukan rokok cuma 1 jer dalam dunia ni cuma satu ..MAUT.. hihi ^_^
selamat beramal ~

peace,
Cik Shida.

SyAE SyEa said...

smart der...wah2..haha

@tiF said...

xsuka3... xsuka bau asap rokok ... BUSUK... hehe sorry... say no to smoking!

cinta nabella said...

ada betul jugak nie .. hehe ..

[ apexogamy ] said...

cikgu: mcm je galak kan..hehe tak pon.. baek2.. :P

i am S!L4H: huhu, silaturrahim terjalin tu ae? huhu,, xD

[ apexogamy ] said...

Crazy avy: konfem tak clash sebab candle light tu ber'nyala..huhu

SyAE SyEa: smart? trimas2.. penat buat ni.. :P

[ apexogamy ] said...

Amorng38 : perli? huhu.. ade terkena ke?

@tiF: asap rokok memang tak wangi pon..tp ade kelebihannye..huhu

cinta nabella:memang betol..hehe :P

cinta nabella said...

hehe ..cntoh situasi la kan ..farah nk pegi jnguk bf farah keja ..pastu farah siap beli rkok ..huhu ..fhm dah ..erat kn hubngn pe .. haha

[ apexogamy ] said...

cinta nabella: ha, itu contoh lg terbaek..huhu.. erat tak..tak marah ke bf merokok? huhu :P

biela budaa comod said...

the best post about smokers . haha .

tulus sweet said...

gilolahhh... huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers