::Followers ♀♂ ::

[ kes hari jadi?]

halu..halu..halu..assalamualaikum..

kes hari jadi? jom cecite cket..
ade yang panggil hari jadi..ade yang panggil hari lahir..
ade yang panggil hari tua...safe day born..
dan sebagai nye..

tak kesah lah macam mane korang menyampaikan ucapan tu..
jangan sampai mengutuk dah lah ye..
*boo, lahir tarikh bencana alam~
*boo, bala-bala tarikh ko lahir tu~
*boo, ko lahir hari ni ye? malang-malang~
eh,tarikh ko lahir boleh pilih ke?

just satu yang selalu orang gune, yang den rase kurang best,
'HB'
err..ape tu? nak suruh orang klik Heartbeat kau ke?
takde lah.. mungkin just nak save tenaga..save ruang..save mase..kkooottt.."tangan di dada, mata ke atas"
so, buat shortform happy birthday = 'HB'
bukan ape, takot orang yang terima tu, rase macam kte ni tak ikhlas je an..malas benor..
tapi, laen orang laen care kan? terpulang lah..

(gambar sekdar hiasan)

ape yang nak ditekan kan di sini..
bukanlah tekan heartbeat..tapi nuffnang..eh..bukan-bukan..
kalau kite perasan kan..orang selalu sebut dalam ucapan diorang,
eg: "selamat hari jadi, semoga panjang umur..murah rezeki.." kan..

best ke umur panjang..nak sangat ke umur panjang-panjang ni...(ustaz yang cakap)
ce fikir dalam-dalam kalau umur kite ni panjang..hurm..jom fikir sesame..

( ni pon hiasan jugak)

next,err..bile mase rezeki kite mahal?
kan Allah tu maha pemurah.. maha adil..
semua konfem dapat..tak dapat di dunia, di akhirat kan.. :)


just bagi pandangan lepas dengar ustaz cakap cket dalam kelas haritu..
btw, selamat hari lahir bagi sesiape yang lahir hari ni,
kalau rase bestday esok, bace lah esok..
kalau semalam, buat lah reverse osmosis ye..hehe :P *peace* (^_^)

2 Coretan Jari:

Budak Chomot said...

Yang bab tarikh hari jadi bencana alam tu macam nak LIKE sangat-sangat sebab terasa! Huhu.

[ apexogamy ] said...

booo..tsunami~ haha, just kidding..
Malaysia menang tu..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

As a traveller in this temporary world full of lies.

Daisypath Happy Birthday tickers